Op zoek naar informatie en inspiratie?
Vraag ons CLT Magazine aan
Heeft u bouwplannen en wilt u uw woning graag bouwen met het oog op een duurzame toekomst? Overweeg uw woning te bouwen in Cross Laminated Timber.
Hout is een duurzaam en circulair bouwmateriaal met een sterk gereduceerde CO2-uitstoot ten opzichte van staal en beton. CLT is kruislings verlijmd hout van 7 tot 20 centimeter dikte waardoor een sterk en stabiel geheel ontstaat. Draag bij aan een duurzame wereld én profiteer zelf van veel voordelen.
Een nieuw huis bouwt u voor de toekomst. Waarom draagt bouwen met CLT daar aan bij?
Naast duurzaam bouwen is ook energieneutraal wonen een hot topic. Om dit doel te realiseren speelt CLT een belangrijke rol. Door CLT bouw in combinatie met energiezuinige technologieën en oplossingen in te zetten kunt u een woning creëren die vrijwel geen externe energiebronnen nodig heeft.
Energie oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen en isolatie kunnen naadloos worden geïntegreerd in de CLT-constructies. Benieuwd naar de energieneutrale mogelijkheden voor uw droomhuis?
Droomt u van uw eigen unieke woning op maat waarmee u bijdraagt aan een duurzame wereld? Ontwerp en bouw uw droomhuis met Thuis in Hout.
Samen met onze architecten vertalen we uw wensen naar een uniek ontwerp en denken we met u mee. Het Thuis in Hout team begeleidt en adviseert u gedurende het hele proces. Vanaf de allereerste schets tot aan de oplevering van uw droomhuis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak kennis en plan vrijblijvend een gesprek in om de mogelijkheden te bespreken.
Duurzaam bouwen betekent bouwen met zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen en energiebronnen. Dit kan bijvoorbeeld door met CLT te bouwen. Cross Laminated Timber is een voorbeeld van zo’n duurzame bouwmethode. CLT is kruisling verlijmd hout, waardoor een sterk en stabiel geheel ontstaat en beton of staal kan vervangen in de bouw van een woning.
Met CLT bespaart u CO2; het CLT-casco van een vrijstaande woning bevat zo’n 50-80 m3 hout. Elke m3 hout (CLT) bespaart in productie- en bouwfase 750 kg CO2-uitstoot ten opzichte van bouw in staal en beton. Daarnaast zit in die m3 hout ook nog 800 kg CO2 opgeslagen die de gebruikte bomen in hun leven hebben opgenomen.
Wij ontwerpen uw woning geheel naar uw wens, daarom is elke woonsituatie anders en het daarbij behorende verbruik ook. Per situatie bekijken we samen met welke duurzame energie-opwekkers er een goede balans te vinden is. Als er voldoende ruimte is voor zonnepanelen is het meestal goed mogelijk om te zorgen dat u op jaarbasis uw verbruikte energie ook zelf opwekt.
Het casco van een woning die in massief hout (CLT) wordt gebouwd houdt zo’n 45 ton CO2 vast. Dit CO2 hebben de gebruikte bomen in hun leven opgenomen. Dit compenseert voor ongeveer 50 jaar aan elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden!
Duurzame bosbouw betekent dat de hernieuwbaarheid van het materiaal is gewaarborgd zonder dat natuurlijke bronnen uitgeput raken. Voor elke gekapte boom wordt minstens een nieuwe geplant. De hoeveelheid die jaarlijks bijgroeit is groter dan de hoeveelheid die wordt gekapt. Het gehele systeem kan in principe eindeloos materiaal blijven leveren.