CLT Bouw Werkwijze Architecten Duurzaam bouwen
Afwerking
Nieuws
Over ons Contact

Op zoek naar informatie en inspiratie?

Vraag ons CLT Magazine aan

Vraag CLT Magazine aan

Sluit venster

Interieur

De binnenzijde van uw droomwoning op maat

Bepaal zelf uw gehele interieur

De afwerking van wanden, vloeren en plafonds is belangrijk voor de sfeer en het comfort van uw woning. Bouwt u in Cross Laminated Timber, dan heeft u ook daarin veel mogelijkheden.

Wilt u een modern of juist klassiek interieur? Strakke wanden of een prachtig behang? Daarbij heeft u de optie CLT hout terug te laten komen in het zicht en de warme uitstraling van de constructie onderdeel te laten worden van uw interieur.

Onze kopersbegeleiders adviseren en begeleiden u graag op deze ontdekkingstocht. Benieuwd naar de voordelen van een interieur op maat?

Voordelen van interieur op maat

Een interieur op maat heeft als groot voordeel dat al uw persoonlijke wensen volledig gerealiseerd worden. U creëert een geheel uniek interieur gebaseerd op uw gewenste stijl en sfeer. 

  • Kies zelf uw stijl, passend bij uw woonwensen en behoeften;
  • Beslis zelf welke kleuren, vormen en materialen terugkeren in uw interieur;
  • Kies zelf uw meubels, apparatuur en accessoires;
  • Maak eigen keuzes op basis van een stijl, vanuit een duurzaam oogpunt of beide.

Eindeloze mogelijkheden: van materiaal tot aan meubels

Een maatwerk interieur bestaat uit een gepersonaliseerde indeling. Het geeft u de vrijheid om de sfeer te creëren die perfect bij uw levensstijl en smaak aansluit. Onze interieur adviseurs helpen u hier graag mee.

Is duurzaamheid een belangrijk aspect voor u? Dan kunt u ook daarmee rekening houden binnen het interieur: van materiaalgebruik tot aan meubels en apparatuur. Het interieur is de weerspiegeling van uw persoonlijkheid, hier voelt u zich thuis. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw interieurontwerp?

Een prachtige woning van buiten

Een sfeervolle woning van binnen is minstens zo belangrijk als de uitstraling van de buitenzijde. Het afwerken van het exterieur kan op veel verschillende manieren. 

Geen idee waar u moet beginnen? Ons team helpt en denkt graag met u mee. Van een eerste ontwerp tot aan de realisatie.

Interieur- en exterieur bij Thuis in Hout

Het team van Thuis in Hout staat voor u klaar om u te begeleiden bij elke stap. Met onze jarenlange ervaring geven wij u advies, bieden hulp (van ontwerp tot aan realisatie) en begeleiden u gedurende het volledige ontwerp-, bouw- en realisatieproces. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw droomhuis? Plan vrijblijvend een gesprek in met een van onze architecten.

Veelgestelde vragen

Kan ik CLT binnen, in mijn interieur, in het zicht laten?

Zeker. CLT kan prima onderdeel uitmaken van het interieur. Wilt u bijvoorbeeld uw wanden of plafonds in het zicht laten? Dan wordt deze zijde uitgevoerd met een zichtkwaliteit. In het algemeen is het mogelijk om één zijde van elke wand in het zicht te laten. Aan de andere zijde worden installaties zoals elektra leidingen verwerkt.

Kan ik een CLT-vloer ook in het zicht laten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Op de vloeren worden altijd installaties aangebracht en er wordt een dikke afwerklaag gelegd die de akoestische isolatie waarborgt.

Kunnen inbouwspots worden toegepast in een CLT-plafond?

Jazeker, dat kan. Lichtspots maar ook luidsprekers zijn prima in te bouwen in CLT plafonds.

Is een wand in CLT niet gevoelig voor vervuiling?

Het is aan te bevelen om CLT in het zicht af te werken met bijvoorbeeld een dampopen en UV-werende whitewash. Hiermee wordt de wand goed te reinigen en zal deze minder snel vuil worden als er met iets gemorst wordt. Overigens is het ook mogelijk om de wand na een tijdje helemaal te schuren en zo weer helemaal op te frissen.

Verkleurt CLT?

Ja, CLT is hout en verkleurt altijd onder invloed van licht. Hoe meer licht er op een wand valt, hoe sneller deze verkleurt. Dit kan een prachtig uiterlijk geven, maar u kunt de wand ook behandelen met een UV-werende afwerking om deze verkleuring te vertragen.