CLT Bouw Werkwijze Architecten Duurzaam bouwen
Afwerking
Nieuws
Over ons Contact

Op zoek naar informatie en inspiratie?

Vraag ons CLT Magazine aan

Vraag CLT Magazine aan

Sluit venster

Exterieur

De buitenzijde van uw droomwoning op maat

Bepaal uw gehele exterieur

De afwerking van het exterieur biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een rieten kap, dakpannen of een duurzaam sedumdak. Of gaan voor een klassieke of moderne uitstraling, veel glas of juist houten gevelbekleding. Benieuwd naar de voordelen van exterieur op maat?

Voordelen van exterieur op maat

Uw eigen droomhuis laten bouwen heeft vele voordelen. Zo bepaalt u zelf het ontwerp en de indeling van uw woning, maar bepaalt u ook wat de algehele uitstraling gaat zijn van de buiten- en binnenzijde van de woning. Exterieur op maat biedt mooie mogelijkheden:

  • Laat uw persoonlijke smaak en voorkeur de vrije loop voor de gehele buitenzijde;
  • Kies zelf wat voor dak u wilt (dakopbouw, riet of dakpannen);
  • Kies zelf de kleuren van uw huis (van de muren tot aan het dak);
  • Bepaal de afwerking van de woning (baksteen, hout, gevelbekleding, natuursteen of metaal).

De buitenzijde van uw woning op maat

Maatwerk exterieur gaat verder dan alleen de esthetische aspecten. Het stelt u ook in staat om de functionaliteit en duurzaamheid van uw woning te verbeteren. Zo kunt u kiezen voor hoogwaardige materialen die zijn afgestemd op uw omgeving of beter zijn – vanuit duurzaam oogpunt – voor het klimaat. 

Wij zorgen dat het ontwerp aansluit op de mogelijkheden van de kavel en wetgeving. Dan kunt u uw creatieve ideeën de vrije loop laten. Wij helpen u van A tot Z met het creëren van uw ideale exterieur.

Een sfeervolle woning van binnen

Een prachtige woning van buiten is minstens zo belangrijk als de sfeer en uitstraling van het interieur. Wij geven u de vrijheid om de sfeer te creëren die past bij uw stijl, wensen en behoeften.

Geen idee waar u moet beginnen? De kopersbegeleiders van Thuis in Hout adviseren en begeleiden u graag gedurende dit proces.

Exterieur- en interieur bij Thuis in Hout

Uw eigen woning laten bouwen dat van zowel de buiten- als binnenzijde aan uw (woon)wensen voldoet? 

Het Thuis in Hout team staat voor u klaar om u te begeleiden bij elke stap. Van uw woning ontwerpen en bouwen met CLT, tot aan het realiseren van uw ideale exterieur en interieur dat voldoet aan al uw persoonlijke wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gesprek in met een van onze architecten.

Wilt u meer weten over ons? Laten we kennis maken!

Veelgestelde vragen

Wat zie ik van het CLT aan de buitenkant?

CLT vormt de constructieve schil van uw casco woning. Net als bij steen of beton komt hier aan de buitenzijde een isolatielaag tegenaan en tenslotte een afwerkingslaag zoals metselwerk, stucwerk of houten gevelbekleding. Aan de buitenzijde zal uiteindelijk niet meer te zien zijn dat de woning in CLT is gebouwd.

Is CLT isolerend genoeg voor mijn woning?

Nee. Hout isoleert relatief goed, maar om voor een buitengevel een goede isolatiewaarde te behalen is een extra isolatielaag nodig van bijvoorbeeld minerale wol of hardschuim. Wij passen het juiste isolatiemateriaal toe bij de buitenste afwerkingslaag die u kiest.

Waarom zou ik een rieten kap kiezen?

De keuze voor dakafwerking staat eigenlijk helemaal los van het gebruik van CLT. U kiest met name voor een rieten kap vanwege de landelijke sfeer en uitstraling. Daarnaast is een rieten kap, net als CLT, een duurzaam en hernieuwbaar materiaal en verhoogt het de isolatiewaarde van het dak nog verder.