CLT Bouw Werkwijze Architecten Duurzaam bouwen
Afwerking
Nieuws
Over ons Contact

Op zoek naar informatie en inspiratie?

Vraag ons CLT Magazine aan

Vraag CLT Magazine aan

Sluit venster

Duurzaam huis bouwen

Met Thuis in Hout

Uw duurzame droomwoning op maat 

Wilt u uw duurzame droomhuis op maat bouwen? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om uw unieke duurzame woning te ontwerpen én te bouwen. 

Om te beginnen is het belangrijk om na te denken van welke bouwmethode u gebruik wilt maken. Voor het bouwen van een duurzame woning is goede isolatie essentieel om energieverlies te minimaliseren en een comfortabel binnenklimaat te creëren. Thuis in Hout hanteert drie stappen om uw huis met aandacht voor duurzaamheid te bouwen. 

 

Stappen voor het bouwen van een duurzaam huis

Een duurzaam huis laten bouwen met het oog op een groenere toekomst. Thuis in Hout helpt u hier graag bij. We beginnen altijd met een eerste oriënterend gesprek waar we kennismaken en kijken naar uw persoonlijke wensen en behoeften. Vervolgens worden vervolgstappen genomen om uw duurzame droomhuis te ontwerpen en te realiseren. 

Benieuwd naar onze 5 stappen? Ga hiervoor naar onze werkwijze.

BENG, energieneutraal en Nul op de Meter woning

Bent u de termen BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen), energieneutrale en nul op de meter woning weleens tegengekomen? Dan is het goed om te weten wat deze termen betekenen. 

Alle woningen moeten tegenwoordig minimaal aan de BENG-eisen voldoen. De verwachting is dat deze eisen strenger worden in de nabije toekomst. Het is daarom goed om hier op tijd op in te spelen, zodat u goed voorbereid bent. Thuis in Hout denkt op dit gebied graag met u mee. Samen zorgen we ervoor dat uw droomwoning voldoet aan al uw eisen en wensen.

Thuis in Hout bouwt uw duurzame huis

Wilt u uw droom werkelijkheid laten worden? En uw eigen droomwoning ontwerpen én bouwen met het oog op duurzaamheid? Dan is Thuis in Hout uw ideale partner om samen uw droom te realiseren. 

Ons team staat voor u klaar om u te begeleiden bij elke stap. Plan vrijblijvend een eerste gesprek in met een van onze architecten. Bespreek uw persoonlijke woonwensen en -eisen om vervolgens een eerste ontwerp te laten maken. Samen bouwen we uw duurzame droomhuis. 

Veelgestelde vragen

Wat is een duurzaam huis?

Een duurzaam huis is een woning die ontworpen en gebouwd is met aandacht voor het minimaliseren van de impact op het milieu. Bij het bouwen van een duurzaam huis wordt er gebruikgemaakt van hernieuwbare en recyclebare bronnen. Bij Thuis in Hout bouwen we de woning van uw dromen met aandacht voor duurzaamheid, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw woning.

Wat kost een duurzaam huis bouwen?

De kosten voor het bouwen van een duurzame woning zijn afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld: de grootte van het huis, het ontwerp en de gebruikte duurzame technologieën en materialen. Bent u benieuwd wat de kosten zijn van de bouw van uw woning? Plan dan een vrijblijvend gesprek in.

Hoe bouw ik een duurzaam huis?

Het bouwen van een duurzaam huis vereist een geïntegreerde aanpak waarbij rekening wordt gehouden met verschillende stappen. Thuis in Hout hanteert drie stappen: (1) maak milieuvriendelijke keuzes in het ontwerp, (2) pas duurzame technieken toe tijdens de bouw van uw woning en (3) pas duurzame oplossingen toe na de bouw van uw woning. Benieuwd hoe u uw woning duurzaam kunt bouwen? Lees meer.

Wat is een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning is een woning die over een volledig jaar evenveel energie opwekt als het verbruikt. In de meeste gevallen wordt dit bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Een energieneutrale woning draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot en een gezondere, duurzame leefomgeving. Wilt u een woning bouwen met zo min mogelijk impact op het milieu? Plan vrijblijvend een gesprek in met een van onze architecten en bespreek de mogelijkheden.

Hoeveel CO2 bespaart een woning in CLT?

Het CLT-casco van een vrijstaande woning bevat zo’n 50-80 m3 hout. Elke m3 hout (CLT) bespaart in productie- en bouwfase 750 kg CO2-uitstoot ten opzichte van bouw in staal en beton. Daarnaast zit in die m3 hout ook nog 800 kg CO2 opgeslagen die de gebruikte bomen in hun leven hebben opgenomen.

Wat zijn de grote energieverbruikers in mijn woning?

In het algemeen verbruiken apparaten en verlichting relatief weinig elektriciteit. De grootste energieverbruikers zijn vaak zaken die met warmte te maken hebben, zoals uw kookgelegenheid en verwarming. Benieuwd waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van uw woning? Onze installatie-ontwerpers maken een op uw situatie gemaakte verbruiksindicatie.