CLT Bouw Werkwijze Architecten Duurzaam bouwen
Afwerking
Nieuws
Over ons Contact

Op zoek naar informatie en inspiratie?

Vraag ons CLT Magazine aan

Vraag CLT Magazine aan

Sluit venster

Houtskeletbouw of CLT?

Uw droomhuis duurzaam bouwen met hout

Wat is het verschil: houtskeletbouw vs CLT

Het zijn beide bouwmethoden van hout, maar wat is het verschil? Houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, is simpel gezegd een skelet of ‘frame’ van houten kolommen en liggers die het gebouw constructief dragen. De overige aankleding, zoals de wanden en vloeren, worden vervolgens in het skelet aangebracht. 

CLT, ook wel Cross-Laminated Timber, zijn massieve houten platen die bestaan uit verschillende lagen hout die kruislings met elkaar gelijmd zijn. Hierdoor is CLT sterk genoeg om het gewicht en de constructie van het gebouw te dragen.

Thuis in Hout ontwerpt en bouwt uw droomhuis met CLT. Uw woning wordt volledig op maat ontworpen en vervolgens geprefabriceerd. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Voordelen bouwen met hout

Bouwen met CLT of houtskeletbouw brengt verschillende (duurzame) voordelen met zich mee. Thuis in Hout heeft de top 5 voordelen genoteerd:

  1. Uitstekende isolatie: hout heeft van nature isolerende eigenschappen waardoor van nature een prettig en comfortabel binnenklimaat wordt gecreëerd;
  2. Milieuvriendelijk: hout is een hernieuwbare grondstof en de productie van houten bouwelementen veroorzaakt minder CO2-uitstoot dan traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal. Daarnaast is hout herbruikbaar;
  3. Snelle bouwtijd: doordat er gebruik wordt gemaakt van geprefabriceerde houten elementen, kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort in vergelijking met traditionele bouwmethoden;
  4. Ontwerpvrijheid: houtbouw biedt veel vrijheid in het ontwerp omdat houten elementen gemakkelijk kunnen worden aangepast;
  5. Gezond en comfortabel binnenklimaat: hout is ademend en kan vocht reguleren. Hierdoor heeft het een positief effect op het binnenklimaat. 

Duurzaam huis bouwen met CLT 

Wilt u graag zelf uw unieke, duurzame huis bouwen? Dan is bouwen met CLT niet alleen een duurzame, maar ook kwalitatieve bouwmethode: goed voor het milieu én voor uw wooncomfort. 

Bouwen met CLT zorgt voor goede isolatie om energieverlies te minimaliseren en een comfortabel binnenklimaat te creëren. Bouwt u een duurzaam huis, dan bouwt u aan een groenere toekomst! Meer lezen over het bouwen van een duurzaam huis of over CLT?

Houten huis bouwen met Thuis in Hout

Het team van Thuis in Hout – label van Livingstone – staat voor u klaar om u te begeleiden bij elke stap. Samen ontwerpen en bouwen we uw ideale woning op maat en volgens uw persoonlijke woonwensen. Onbekommerd genieten van de bouw van uw nieuwe villa met een korte bouwtijd.